Frybo
De Marne 35
8701 PV Bolsward

Tel: 0515-579298
Fax: 0515-579298
Informatie

 

  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Frybo, advies in schelpkalk restauratiemortels

Na het stoppen met produceren van schelpkalkmortels in de Baltusfabriek in Bremen 30 maart 2010 & het wegvallen van de kennis ten aanzien van de schelpkalkmortels, is er in samenwerking met Remix/Sakrete de 1-5-10 schelpkalk-cement snijvoegmortel ontwikkeld. Deze mortel is samengesteld met de ervaring, verwerkbaarheid en kwaliteiten van traditionele mortels zowel zonder cement als met cement. 
meer.......

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 Frybo Importeur Baron dwangmengers & transportbanden

Bolsward, Januari 2006

Frybo wordt importeur van de Baronmengers De Baron menger is een krachtige en efficiŃ‘nte menger. De menger zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen (van cementmortel tot specialistische steenachtige materialen en traditionele op kalk gebaseerde materialen). Door een gebruiksvriendelijk ontwerp en een perfecte balans is een veilige en gemakkelijke hantering gewaarborgd. Een vermogensreserve en een nagenoeg stille motor maakt de Baron menger uniek in zijn soort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------

Machinaal voegen
Beter, sneller en gezonder voegen
Bolsward, mei 2006

Frybo heeft een nieuw concept voor machinaal voegen ontwikkeld en op de markt gebracht. Moderne morteltechnologie is ingezet voor de ontwikkeling van verpompbare, machinaal verwerkbare voegmortels. Het ontwikkeltraject is zowel doorlopen voor cementgebonden voegmortels als voor schelpkalkgebonden voegmortels. Bij het machinaal voegen wordt de voegmortel door middel van een pomp door een slang gepompt en met behulp van een spuitmond of spuitpistool in de voeg aangebracht. Machinale verwerkbare voegmortel bevat aanmerkelijk meer water als handmatige aangebrachte voegmortel kan bevatten. Dit heeft als voordelen dat de mortel veel minder snel verbrand doordat er water aan wordt onttrokken door de stenen, metselmortel en de omgevingslucht. In de praktijk betekend dit dat voor- en nabevochtigen vaak achterwege kan blijven. Daarnaast resulteert het hogere watergehalte in een betere kwaliteit voeg met een hogere sterkte. Het machinaal aanbrengen van de voegmortel gaat, zeker bij brede en diepe voegen, veel sneller dan handmatig aanbrengen. Zelfs bovenhands voegen is mogelijk met deze nieuwe methode.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Frybo uit Bolsward genomineerd voor LiveWIRE Young Business Award 2006
 
Bolsward, 7 november 2006 - Onderneming Frybo is geselecteerd als finalist voor de LiveWIRE Young Business Award, een wedstrijd voor de meest succesvolle technisch innovatieve ondernemer tot en met 36 jaar. Frybo dankt die nominatie aan de ontwikkeling van een innovatieve voegmachine, die machinaal stenen en blokken kan voegen. Bij het uitwerken van deze vernieuwing kreeg Frybo hulp van het ondersteuningsprogramma LiveWIRE. Op 11 december a.s. strijdt Frybo, samen met drie andere technisch innovatieve ondernemers, om de hoofdprijs van 10.000 euro. Ook is een publieksprijs beschikbaar ter waarde van 10.000 euro.

Het voegen van muren gebeurt al eeuwen met de hand. Als het aan Frybo ligt, komt daar een einde aan. Het bedrijf slaagde er als eerste in een voegmachine te ontwikkelen die machinaal stenen en blokken kan voegen. Anderen hadden het al eerder geprobeerd, maar het was nog niemand gelukt.

Belangstelling

De voegmachine biedt vooral uitkomst bij het voegen op plekken die moeilijk bereikbaar zijn, zoals (hoge) plafonds en bij (kade)muren met grote onregelmatige stenen. Ook voor restauratieprojecten is de uitvinding uitermate geschikt. Dankzij de voegmachine kan onder betere arbeidsomstandigheden gewerkt worden. Ook gaat de kwaliteit van de voegmortel omhoog. Omdat de machine ook enkele andere toepassing heeft, is de belangstelling van onder meer voeg- en handelsbedrijven aanzienlijk. Op diverse projecten wordt inmiddels met het apparaat gewerkt. Een verdere doorontwikkeling moet er echter voor zorgen dat het apparaat in de toekomst ook kan worden ingezet bij de gewone huizenbouw. Het zou een enorme opschaling van de afzetmarkt betekenen voor Frybo.

© Frybo 2006  |  Privacy Statement  |  Disclaimer